Hamsili Pilav

-1Hamsili Pilav, mantık olarak tıpkı iç pilav gibi yapılır. Soğan kavrulmaya başlanır, sonra pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Ardından kuş üzümü ve şeker ilave edilir. Bu aşamadan sonra giderek yavaş yavaş su katılmaya başlanır, su çektikçe biraz daha katılır ve yeni bahar eklenir. Diğer tarafta tepsi hafif yağlanarak hamsiler ay çekirdeği şeklinde dizilir ve üzerine pilav koyulur. Orta hararette biraz ısıtılmış fırına verilir.

Bence evde yapması zor yemeklerden biridir Hamsili Pilav,  püf noktası; yeni bahar, hamsileri düzgün dizmek ve doğru miktarda su ilave etmektir. Dışarda ki tadı da tutturmanız biraz zor olabilir. O yüzden ben size yiyebileceğiniz birkaç mekan önerisinde buluniyim :)

Vonalı Celal, Fasuli, Pafuli

Yorum bırakın