Hamsili Pilav

-1Hamsili Pilav, mantık olarak tıpkı iç pilav gibi yapılır. Soğan kavrulmaya başlanır, sonra pirinç eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Ardından kuş üzümü ve şeker ilave edilir. Bu aşamadan sonra giderek yavaş yavaş su katılmaya başlanır, su çektikçe biraz daha katılır ve yeni bahar eklenir. Diğer tarafta tepsi hafif yağlanarak hamsiler ay çekirdeği şeklinde dizilir ve üzerine pilav koyulur. Orta hararette biraz ısıtılmış fırına verilir.

Bence evde yapması zor yemeklerden biridir Hamsili Pilav,  püf noktası; yeni bahar, hamsileri düzgün dizmek ve doğru miktarda su ilave etmektir. Dışarda ki tadı da tutturmanız biraz zor olabilir. O yüzden ben size yiyebileceğiniz birkaç mekan önerisinde buluniyim :)

Vonalı Celal, Fasuli, Pafuli

Tavada Somon Balığı

somontava

Bugünkü yemeğimiz tavada somon balığı! Hem hafif hem de beyaz şarapla mükemmel gider.. Madem Utku arkadaşımız beyaz şarap önerdi. Biz de yanına yemeğini koyalım. Alüminyum folyo içerisinde garnitürleriyle,baharatlarıyla ve sosuyla pişirilir, afiyetle yenilir..

Yenilebilecek mekanlar : Agora Cafe Restaurant

Kayra Tılsım-Misket

tılsım

Bugün bir değişiklik yapıp bir şarap önermek istiyorum. Kayra’dan Tılsım. Öyle fantastik değerli, inanılmaz gövdeli, güçlü bir şarap değil ama yarı tatlı şaraplar kategorisinin bence Türkiye’deki en iyi örneklerinden. Öğle yemeğinde iki hatta üç kadeh içilebilecek kadar hafif ve kolay içimli. Market fiyatı, raftaki diğer şaraplarla kıyaslayınca son derece düşük. 50 Cl’si sadece 9 lira. Elbette restaurant fiyatı farklıdır ama kesinlikle denenmeli. Bu arada üzüm misket. Hani üzüm dendiğinde hepimizin ilk aklına gelen üzümden…

Kabak Graten

Yemek_122998120122078921

Kayık şeklinde kabaklar içi peynir ve çeşitli garnitürlerle doldurulmuş, üstü başamel sosla kaplanmış şekilde servis edilir :) Gerçi bugün herkezin Rock’nCoke a gidip hambuger yiceğini düşünürsek, bugünlük yemek önerim pek bir işe yaramamış olucak :)

Biftek

biftek

Türkiye’de doğru düzgün biftek pişirilmiyor. Biz bifteği bütün suyunu salacak ve kupkuru, kömür gibi olacak şekilde pişiriyoruzç Oysa iyi biftek kanlı olur, dışı yumuşak içi pespembe olur. Bunun için etin pişeceği tavayı üstünden duman çıkana kadar kızdırmak ve etleri ondan sonra atıp, fazla fazla çevirip, suyunu salmasını önleyerek pişirmek gerekiyor. İstanbul’da bunu yapan fazla lokanta yok, en iyilerinden biriyse elbette Dükkan İstanbul